Bedøvelse

Mange forbinder et tandlægebesøg med noget meget smertefuldt og ubehageligt, men det er der faktisk ingen grund til. Ved at starte en behandling med en bedøvelse, kan smerter og ubehag undgås. Selve det at få lagt bedøvelsen er hos os heller ikke en smertefuld process. Vi anvender nemlig en særlig teknik, der gør det smertefrit at få lagt bedøvelsen. Teknikken består grundlæggende i, at bedøvelsesvæsken injiceres i et langsomt, men konstant tempo. Størstedelen af ubehaget og smerten ved at få lagt en bedøvelse er nemlig ikke forårsaget af nålen, men af at væsken sprøjtes for hurtigt ind i vævet. Du vil derfor opleve, at vi bruger lidt længere på at lægge bedøvelsen, end du måske er vant til. Vi fortæller dig, hvornår vi gør hvad, så du føler dig involveret og hele tiden ved, hvad du skal forvente. Du kan få bedøvelse til alle behandlinger, både ved tandlæge og tandplejer.

Alt efter hvilke tænder der skal bedøves og hvilken behandling, der skal udføres, har vi forskellige måder at lægge bedøvelsen på og der er altid mulighed for at supplere med overfladebedøvelses gele.
Hvilken måde den bliver lagt på, tilrettes derfor efter dine behov. Vi har også flere forskellige slags bedøvelsesvæsker og hvilken en vi anvender afhænger af din helbredsmæssige og medicinske tilstand. Det er derfor vigtigt, at du oplyser, hvis du tager medicin, har sygdomme eller allergier også hvis der sker ændringer i dette mellem besøg hos os.
Ved dit første besøg på klinikken, vil du desuden få udleveret et spørgeskema, hvor du kan notere, hvis du har oplysninger om dit helbred.